Căutările pentru „AI” pe Google, peste Bitcoin și cripto în acest an

Lansarea ChatGPT în noiembrie anul trecut a înregistrat o creștere continuă a căutărilor pentru „AI” pe Google, mult mai mult decât termenii legați de cripto, potrivit datelor de la Google Trends.

Din 2020, interesul de căutare pentru „Bitcoin” și, ocazional, „cripto” a reușit să depășească căutările pentru „AI”, cu toate acestea, datele Google arată că acest lucru a început să se schimbe în jurul lunii august 2022. Căutările pentru „AI” au izbucnit în jurul lunii noiembrie 2022, în aceeași lună în care a fost lansat ChatGPT de la OpenAI, și de atunci a mărit decalajul față de termenii de căutare legați de cripto.

Interesul de căutare la nivel mondial pentru „AI” deține în prezent un scor Google Trends de 91, în timp ce Bitcoin se află la 22. Google punctează termenii de căutare de la 0 la 100 pe baza proporției unui subiect față de totalul căutărilor pe toate subiectele. Rezultatele s-ar putea să nu fie o surpriză, deoarece Bitcoin a continuat să sufere din cauza finalului unui ciclu de piață care durează pentru a doua jumătate a anului 2021 și cea mai mare parte a anului 2022. Cu toate acestea, a început să recâștige terenul pierdut în cursul acestui an. .

Bitcoin a început anul la 16.900 de dolari — mult sub maximul său istoric de 68.729 de dolari pe 11 noiembrie 2021, dar de atunci a câștigat aproximativ 150% pentru a ajunge la un preț de 43.400 de dolari la momentul publicării, conform datelor CoinMarketCap.

Google Trends arată că Bitcoin a văzut cel mai mare interes din El Salvador, Nigeria, Țările de Jos, Brazilia și Elveția.

Pe de altă parte, inteligența artificială a avut un an banner pentru evoluții, variind de la temerile că AI ar putea ocupa locurile de muncă ale actorilor și entuziasm față de noi chatbot, inclusiv ChatGPT, Google Bard, Meta AI și GrokAI – acesta din urmă a fost lansat de miliardarul tehnologic Elon Musk.

Datele Google Trend arată un interes deosebit pentru AI din partea utilizatorilor din Vietnam, China, Filipine și Myanmar.

În iulie, AI a devenit, de asemenea, un câștigător clar în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, potrivit analizei de la agregatorul de date cripto CoinGecko. A constatat că lansarea ChatGPT în noiembrie 2022 a condus la o creștere a căutărilor de „locuri de muncă AI” – depășind de patru ori căutările pentru „locuri de muncă criptografice”.

Legile Stablecoin: 25 de țări au legislație în vigoare în 2023

Din 43 de țări analizate de PwC, până la 25 de instanțe aveau reglementări privind monedele stabile în vigoare în 2023. Industria monedelor stabile – sau criptomonedelor precum Tether sau USDC – a cunoscut o creștere masivă în ultimul an, valoarea de piață atingând noi maxime istorice în 2023. Cu monedele stabile în creștere rapidă, instanțe globale s-au grăbit să reglementeze piața, potrivit la un nou raport.

În 2023, 25 de țări aveau legislație sau reglementare privind monedele stabile, conform Raportului PwC Global Crypto Regulation 2023 publicat pe 19 decembrie. Aceste țări includ Austria, Bahamas, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Japonia, Luxemburg, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția și altele, conform analizei și evaluării reglementărilor PwC.

Marea majoritate a țărilor care au promulgat legi privind monedele stabile au asigurat sau aplicat, de asemenea, toate celelalte reglementări revizuite, inclusiv un cadru de reglementare cripto, licențiere sau înregistrare și regula de călătorie a Grupului de acțiune financiară. 

În noul său raport de reglementare cripto, firma de servicii profesionale PwC a evaluat starea reglementărilor cripto într-un total de 43 de țări, inclusiv Statele Unite și Regatul Unit. Conform analizei PwC, țări precum Statele Unite, Regatul Unit și Canada nu au finalizat încă legislația pentru monedele stabile și nu au creat un cadru de reglementare pentru criptomonede. Unele țări prietenoase cu criptomonede, cum ar fi Singapore și Emiratele Arabe Unite, au adoptat toate reglementările legate de cripto, cu excepția monedelor stabile, potrivit datelor PwC.

Aproximativ 18% dintre țările analizate, sau doar 8 instanțe, nu au inițiat deloc reglementări privind monedele stabile, potrivit raportului. Astfel de țări includ Bahrain, Brazilia, India, Taiwan, Turcia și altele 23% dintre instituțiile analizate, inclusiv Australia, Hong Kong și Singapore, au inițiat procesul de reglementare a monedelor stabile și s-au angajat activ în adoptarea legilor privind monedele stabile.

Monedele stabile reprezintă o parte majoră a ecosistemului criptomonedei, monedele stabile Tether fiind cele mai tranzacționate active în fiecare zi. Potrivit datelor de la CoinGecko, volumele zilnice de tranzacționare ale Tether sunt cu 23% mai mari decât cele ale Bitcoin, în valoare de 34 de miliarde de dolari.

Piața stablecoin a fost în creștere în 2023, adăugând miliarde de valoare datorită creșterii masive a Tether și a altor stablecoins. Capitalizarea pieței Tether a depășit pentru prima dată peste 90 de miliarde de dolari la jumătatea lui decembrie 2023, asigurând o creștere de 36% din ianuarie. Potrivit datelor de la CoinGecko, capitalizarea totală a pieței stablecoin a atins noi maxime istorice în acest an, atingând un nou record de 131 de miliarde de dolari.

Conform analiștilor, monedele stabile vor continua să crească în următorii ani. Ryan Rasmussen de la Bitwise crede că stablecoins-urile vor deconta mai mulți bani în 2024 decât gigantul global de plăți Visa.

Sursă foto: beincrypto.com