Candidatul indonezian la vicepreședinție promite că va pregăti experți în blockchain și cripto

Primarul Surakarta, Gibran Rakabuming Raka, promite să pregătească experți în blockchain, cripto, inteligență artificială și securitate cibernetică pentru a da putere tinerilor indonezieni în spațiul digital. Gibran, actualul primar al orașului Surakarta, Indonezia, a declarat într-o adunare politică că partidul său va oferi populației mai tinere oportunități în spațiul digital. Politicianul a subliniat că va dezvolta viitoare talente cu abilități de viitor.

Eforturile către digitalizare au inclus explorarea domeniului blockchain-ului și cripto. În timpul evenimentului, Gibran a spus că va pregăti experți în blockchain, cripto și securitate cibernetică. În plus, candidatul a mai menționat că va pregăti experți în inteligență artificială și marketing digital.

Indonezia – un hub în devenire pentru tehnologia Web3 – își întărește impulsul către cripto în 2023, în ciuda mișcării sale anterioare de a interzice plățile cripto. Pe 28 mai, guvernul indonezian a luat măsuri împotriva turiștilor care se ocupă de plăți cripto și a spus că aceștia „vor fi tratați cu fermitate”, cu pedepse precum deportarea sau alte sancțiuni penale.

Pe 21 iulie, țara și-a lansat schimbul național de cripto, pe care autoritățile locale de reglementare îl vor monitoriza. Potrivit guvernului indonezian, platforma va fi singurul spațiu din țară în care schimbul de active digitale este legal.

Banca centrală din Kazahstan analizează succesele proiectului pilot “Digital Tenge” și următorii pași

Tenge-ul digital a fost folosit pentru orice, de la prânzuri gratuite la școală până la tokenizarea aurului, și urmează mai multe.

Tenge-ul digital, moneda digitală a băncii centrale din Kazahstan (CBDC), a fost declarat un succes în urma unui proiect pilot de o lună. O serie de îmbunătățiri comerciale, de reglementare și tehnice sunt aliniate pentru acesta în 2024.

În timpul lansării sale, tenge-ul digital a fost folosit pentru a oferi școlarilor prânzuri gratuite în Almaty prin cardul local Onay, care a fost conceput inițial pentru a fi utilizat în sistemul de tranzit. Operatorul sistemului poștal Kazpost a servit drept intermediar pentru aceste tranzacții.

Cardurile de plastic au fost emise membrilor focus-grupurilor de către patru bănci locale, împreună cu Visa și Mastercard. Cardurile permiteau utilizatorilor să facă cumpărături personal sau online și să retragă numerar de la bancomate. Comerciantul participant a avut opțiunea de a accepta tenge digital sau de a le converti în tenge „non-cash”.

Prin transformarea tenge-ului digital, acestea au fost integrate în sistemele QR și punctele de vânzare existente. Cardurile au fost funcționale în întregul Kazahstan și în afara acestuia. Raportul a susținut că acest nivel de interoperabilitate a fost o premieră pentru un CBDC.

Alte experimente efectuate cu tenge-ul digital au inclus efectuarea de plăți transfrontaliere prin SWIFT și emiterea de monede stabile susținute de CBDC pe platformele Binance și KASE. Tenge-urile digitale au fost folosite pentru tokenizarea aurului, taxa pe valoarea adăugată a fost colectată folosind un contract inteligent și a fost testată o aplicație “move-to-earn”.

Banca Națională a Kazahstanului și Corporația Națională de Plăți din Kazahstan (NPCK), un organism înființat în septembrie pentru a administra CBDC național, are o listă lungă de obiective pentru 2024, inclusiv creșterea numărului de bănci intermediare și dezvoltarea în continuare a aplicațiilor financiare descentralizate.

Agențiile speră să efectueze tranzacții offline la scară, ceea ce ar crește dramatic incluziunea financiară în țară, deoarece conectivitatea la internet este limitată în unele regiuni. De asemenea, va crește participarea la proiectele de plăți transfrontaliere. Kazahstanul este un observator în Proiectul mBridge. De asemenea, au obiective de reglementare și legislative care trebuie implementate simultan și speră să crească securitatea digitală tenge și viteza de procesare.

CEO-ul NPCK, Binur Zhalenov, a dat asigurări într-un interviu difuzat înaintea publicării raportului că tenge-ul digital nu va fi folosit pentru supravegherea utilizatorilor.

Sursă articol: linkedin.com