3 milioane de dolari cripto furate în ziua de Crăciun – escrocii MS Drainer elimină victimele

Escrocii continuă să vizeze utilizatorii de criptomonede cu site-uri de phishing folosind drenoare de portofel. Aceștia au furat criptomonede în valoare de 3 milioane de dolari în 24 de ore, în timp ce continuă să folosească Google Ads pentru a face publicitate site-urilor web false, rău intenționate, care utilizează software de golire a portofelului.

După cum s-a raportat pe 21 decembrie, escrocii au folosit MS Drainer pentru a fura criptomonede în valoare de 59 de milioane de dolari în 2023. Potrivit Scam Sniffer, atacatorii au folosit Google Ads pentru a păcăli utilizatorii cripto să acceseze versiuni false ale site-urilor Web3, inclusiv Zapper, Lido, Stargate, DefiLlama, Orbiter Finance și Radient.

Firma de securitate a semnalat noi incidente de pe site-uri de phishing asociate cu aceleași adrese ale atacatorilor în baza lor de date de escrocherie pe 25 decembrie.

Scam Sniffer a confirmat că în ziua de Crăciun au fost pierdute aproximativ 3 milioane de dolari din cauza înșelătoriilor de tip phishing. Un amestec de Wrapped Bitcoin (wBTC), Aave Polygon USDT (aPolUSDT), Aave USDC (aUSDC) și Tether a fost furat în incidente separate, potrivit capturilor de ecran distribuite de companie.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că securitatea Google Ads a fost informată cu privire la promovarea în curs de desfășurare a site-urilor false și a utilizării software-ului de golire a portofelului în aprilie 2023. Cu toate acestea, Scam Sniffer nu a primit încă răspunsuri de la platformă.

Cele mai recente furturi de phishing acționează ca un memento pentru utilizatorii de criptomonede să verifice din nou autenticitatea site-urilor web și a tranzacțiilor care sunt autorizate de portofelele lor Web3.

„Înșelătoriile de tip phishing sunt cea mai mare amenințare pentru utilizator acum. Pentru a le evita, ca utilizator, singurul lucru pe care îl putem face este să verificăm cu atenție fiecare cerere de semnătură”, a spus purtătorul de cuvânt al Scam Sniffer. Compania a găsit 10.072 de site-uri false care au folosit MS Drainer până în 2023 în raportul său recent despre utilizarea tehnologiei “wallet drainer”. Software-ul a fost folosit pentru a fura criptografii în valoare de 58,98 milioane de dolari de la peste 63.000 de victime, conform unui dashboard Dune Analytics configurat pentru a-l urmări.

Visa și TECH5 fac echipă pentru a promova ecosistemele guvernamentale digitale globale

Compania de plăți digitale Visa a făcut echipă cu TECH5, o companie de gestionare a identității digitale și biometrice, pentru a se concentra pe dezvoltarea și îmbunătățirea ecosistemelor guvernamentale digitale la scară globală.

Cele două organizații vor colabora la crearea unui plan cuprinzător care să cuprindă diverse inițiative și proiecte menite să stabilească o bază solidă pentru avansarea plăților digitale, managementul identității digitale, precum și a altor servicii în cadrul ecosistemului.

Contractul de parteneriat include:

•Proiectarea și implementarea ecosistemelor guvernamentale digitale îmbunătățite în țările selectate

•Dezvoltarea și sprijinirea foii de parcurs de lansare pe piață pentru o superaplicație, precum și activarea acreditărilor cardului Visa pentru cetățeni și nerezidenți prin mai multe canale digitale

•Formularea unei foi de parcurs pentru extinderea acceptării cardurilor pentru plăți guvernamentale și programe de plată pe toate platformele

•Inițierea de programe de educație financiară, precum și de incluziune digitală

•Cooperarea la pregătirea actelor de reglementare pentru dezvoltarea plăților digitale

Colaborarea

Shahebaz Khan, senior VP, șeful soluțiilor comerciale și de mișcare a banilor, Visa CEMEA, a declarat: „Eforturile noastre comune se vor concentra pe îmbunătățirea ecosistemelor guvernamentale digitale la nivel mondial, cu un accent special pe avansarea plăților digitale și a serviciilor de gestionare a identității digitale. Ne angajăm pentru incluziunea digitală și financiară și credem că acest parteneriat va permite implementarea infrastructurii și serviciilor de plată bazate pe ID digital la nivel național, deblocând astfel potențialul semnificativ de piață.”

TECH5 oferă o suită globală de componente tehnologice și infrastructură de portofel de identitate, cuprinzând SDK-uri biometrice și platforme software concepute pentru capturarea și potrivirea biometrică fără contact, emiterea și gestionarea ID-ului digital. Aceste soluții se integrează cu serviciile de plată Visa și cu alte elemente suplimentare esențiale pentru stabilirea infrastructurii publice digitale și a piețelor de comerț electronic.

„Așteptăm cu nerăbdare această colaborare strategică cu Visa, învățând din expertiza lor neprețuită și cunoștințele de piață, dezvoltând împreună soluțiile de identitate digitală de ultimă generație alimentate de portofele de identitate digitală bazate pe SSI, cu un accent special pe digitalizarea plăților guvernamentale.” Machiel van der Harst, co-fondatorul și CEO al TECH5, a comentat și el.

„Echipa TECH5 este încântată să aducă acestui parteneriat înțelegerea profundă și expertiza în implementarea proiectelor Foundational ID la nivel național, precum și componente tehnologice și infrastructură care sprijină potrivirea biometrică, ID digital și soluții de portofel de identitate pentru plăți sigure.”

Sursă foto: cryptoticker.io